Translate

dimecres, 2 de maig del 2012

Dijous...

Sec, mig adormida, i tanco els ulls. Aixeco el cap i els obro, i torna la mateixa incertesa: “què durà, aquell noi, en la seva motxilla?”

Cada dia que viatjo en metro, en algun instant o un altre, un pensament sorgeix reiterativament. Un pensament que s’origina en la por. Un pensament ple d’irracionalitat.

Desconec els mecanismes concrets, però hi ha moments a la vida que ens queden impresos en la memòria a foc, resistint tot tipus de barreres temporals, somàtiques i patològiques. Són aquells en què una forta impressió emocional ens ha deixat congelats, aturats, atordits... Un d’ells m’envaeix, amb tota la seva crueltat i duresa. D’entre les imatges que es projecten en la meva ment, una sensació sobresurt per damunt de totes, una pregunta que verbalitzo a batzegades: i si aquest fos el meu últim moment?

Era un dijous qualsevol i potser en aquells vagons ningú no ho pensava, però per a molts es va convertir en el seu últim lloc, on van sospirar el seu darrer anhel. No sóc ningú per a jutjar, no pretenc prendre cap posicionament i no és aconsellable remoure velles ferides. Tanmateix, quan algú determina ser el jutge d’allò més preuat que tenim, la nostra vida, la raó cedeix el seu poder als instints més bàsics. En aquella ocasió, però, ni tan sols van tenir la oportunitat de defendre’s i de lluitar.

Quan plorar esdevé l’únic consol, poques paraules són necessàries. Moltes llàgrimes es van vessar durant aquells dies, llàgrimes d’impotència, tristesa i ràbia. Llàgrimes que em tornen a pertorbar, pensant en aquelles persones, éssers humans, vides en estat pur, que només volien fer d’aquell dijous un dia més. Potser estaven endormiscats, com jo en aquest trajecte, i somreien, com jo en aquest instant, esperant que arribés el cap de setmana, amb el senzill desig de tornar a estimar i somriure.

Quantes esperances, somnis, tristeses, ansietats i pors es van trencar aquell dia? Quantes noves enyorances van sorgir entre aquell reguitzell de ferros retorçats?

http://www.youtube.com/watch?v=cQHkDCaa5Ac&ob=av2e


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada